Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren

Agenda
12-10-2019   Herfstvakantie Hele week
26-10-2019   Fortuna - VVV
27-10-2019   Super Sunday
31-10-2019   Fortuna - ADO Den haag (K
9-11-2019   Fortuna - ADO Den haag
17-11-2019   Super Sunday
18-11-2019   KNHB BOC en BOT
23-11-2019   Afsluiting Herfstseizoen
25-11-2019   KNHB BOC en BOT
27-11-2019   Coachavond junioren en Jo
Hele agenda
Jarigen
Vandaag:
Maud Coumans
Rens Groenendal
Anne Huizinga
Sophie de Jager
Job Meuter
 
Morgen:
Jerome Graven
Roan Spruit
Tom Wassenberg
 
Overmorgen:
Dior Borger
hockey_jongstejeugd 
De Jongste Jeugd zijn onze ± 5 tot en met ± 9 jarigen, onderverdeeld in Funkeys, Benjamins, F-jes en E-tjes. Ons doel is om deze groep kinderen op een actieve, leuke en veilige manier samen te leren hockeyen, aangepast aan hun eigen ontwikkelingsniveau. Winnen en verliezen is hierbij van ondergeschikt belang.

Funkey – 5 en 6 jarigen
Funkey is de eerste kennismaking met sport en hockey. "Fun” is hierin "Key”. De training bestaat uit allerlei spelvormen als knotshockey en ringhockey, hoepels, touwen etc. Voornaamste doel is het stimuleren van de motoriek. Naar mate de tijd vordert, komt "echt hockey” met bal en stick meer in beeld.

F-jes
Kinderen die voor 1 oktober 6 jaar zijn, gaan aan de slag in de F. De F-jes worden in teams ingedeeld van 7 a 8 personen, trainen één keer per week en spelen op zaterdagochtend een wedstrijd in de regio.
Het opleidingsplan van de Hockey Academy is de basis voor de trainingen.  De wedstrijden zijn gebaseerd op het drie tegen drie hockey op een achtste veld.

E6
Als de kinderen voor 1 oktober 8 jaar zijn, komen de in de E6. Deze teams spelen wedstrijden met 6 spelers op een kwart veld. Dit is ook het eerste jaar dat de keeper aan bod komt. De trainingen zijn twee keer per week met wedstrijden op zaterdagochtend. De teams hebben een omvang van 7 a 8 spelers.

E8
Na het zestal hockey komt het achttal hockey. De kinderen zijn dan voor 1 oktober 9 jaar. Ze spelen met 8 spelers een wedstrijd op een half veld. De strafcorner komt hier ook voor het eerst aan bod. Trainingen zijn twee keer per week met wedstrijden op zaterdagochtend. De teams hebben een omvang van 9 a 10 spelers.
Na de E achttallen stromen de kinderen door naar de jeugdafdeling (1e jaars D). Ze gaan dan in elftallen spelen op  een heel veld.


De commissie Jongste Jeugd Coördinatie behartigt de belangen voor de Jongste Jeugd leden, zijn het aanspreekpunt voor ouders, zijn de schakel tussen de jongste jeugd teams en trainers en onderhouden contact met de jeugdcoördinatoren van andere hockeyclubs in onze regio en de KNHB. 
Tevens organiseert de Jongste Jeugd Commissie diverse evenementen voor de Jongste Jeugd, zoals het kick-off oefentoernooi, de winter/sinterklaas activiteit, kennismakingstrainingen en de jongste jeugd slotdag.

Deze commissie bestaat uit:

Voorzitter Jongste Jeugd Commissie 
Gert-Jan Meijer

Algemeen  
Aniek Pijls [email protected]


Coördinator Funkey: 
Ingrid Coolen [email protected]


Coördinator F: 
Angelique van Moosdijk [email protected]


Coördinator E: 
Raymond Megens en Dion Eggels [email protected]