Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren 

Jarigen
Vandaag:
Jan Gobbels
Liv Wouters
 
Morgen:
Maria Arostegui
Sofie Kretzers
Joëlle Linnartz
 
Overmorgen:
Isis Maas
Club en historie 
Van harte welkom bij Hockeyclub Scoop, de snelgroeiende hockeyclub van Sittard-Geleen en omstreken. HC Scoop combineert ambitie en gezelligheid in één vereniging.

HC Scoop is een gezellige hockeyclub met bijna 800 leden. HC Scoop is in 1999 ontstaan uit een fusie van hockeyclub Geleen met hockeyclub Sittard. Sinds 2002 beschikt de club over een schitterende lokatie met 3 kunstgrasvelden aan de Eggerweg 6, 6135 LG in Sittard (naast het Fortuna stadion). Iedereen van 5 jaar en ouder kan lid worden van de hockeyclub

HC Scoop heeft als kleine gezellige club dus ook ruimte voor ambitie en heeft vanuit het verleden al successen bereikt met het leveren van talenten.aan andere clubs maar bovenal ook de wereldspeelster van het jaar 2011 en 2012 Maartje Paumen . 
Maartje maakte de overstap naar het tophockey op 15 jarige leeftijd naar Oranje Zwart en speelde daar 3 jaar. Na 3 jaar stapte zij over naar Den Bosch en op 19 jarige leeftijd debuteerde zij in het Nederlands efltal. Daar heeft zij inmiddels grote successen behaald.

In het verleden waren er ook de gebroeders Marc en Robbert Delissen.

Marc speelde in zijn carrière 261 interlands (98 doelpunten)voor de nationale ploeg Hij nam driemaal deel aan de Olympische spelen en won hierbij in totaal twee medailles.Hij maakte zijn debuut op negentienjarige leeftijd, op 21 oktober 1984, in de oefeninterland Nederland -Ierland (1-0) in Londen.

Hij won twee landstitels met de HOC Gazellen Combinatie: in 1990 en 1996. Met het Nederlands elftal werd hij Europees kampioen in 1987, wereldkampioen in 1990 en Olympisch kampioen in 1996 (als speler) en 2000 (als assistent-bondscoach). De middenvelder die tegen het einde van zijn loopbaan opereerde als 'valse spits' droeg jarenlang de aanvoerdersband.

Ook broer Robbert bereikte de top in het hockey bij HGC en het Nederlands elftal en speelde 38 interlands. Ook Robbert won verschillende kampioenschappen , zowel internationaal als nationaal.

Verder werden Ivar Guyaux (trainer-coach Heren 1 en trainer MB1) en Peter Rutten ooit geselecteerd voor Nederlands Jongens A selecties.

In ons Heren 1 van dit moment speelt Cyrano Sipers. Cyrano heeft het een aantal jaren geleden geschopt tot jeugdinternational voor de B jeugd.

Bij AH & BC (Amsterdam) speelt nu Teun Rohof. Ook Teun is ooit gestart bij HC Geleen en heeft via andere clubs de top bereikt. Zijn interland teller staat op dit moment op 25.

 

Dames 1 speelster Nouschka Snijders is actief geweest in de Hoofdklasse KNHB bij Oranje Zwart.

Nouschka’s zus en ook Dames 1 speelster Nikki heeft een aantal seizoenen op het hoogste niveau gespeeld bij Oranje Zwart en Victoria Dames 1 dat uitkomt in de overgangsklasse. Beide zussen hebben samen het landskampioenschap behaald in de jeugd bij Oranje Zwart.

Ook op scheidsrechters gebied hebben we een topper voort gebracht: Jos Gorissen (Oud Heren 1 HC Geleen).

Jos heeft op verschillende Ek's, WK's en Champions Trophy's gefloten en is tijden grote toernooien nog steeds aanwezig als bijv. Manager Referees.

Als club hebben we ,net als elke andere clubs in de regio ,natuurlijk te maken met het fenomeen dat onze leden uitwaaien naar andere clubs omdat zij gaan studeren. Van deze leden speelt een aantal in de hogere klassen van de KNHB.

Dit getuigt maar weer dat ambitie en gezelligheid samen kunnen gaan.