Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren

Agenda
27-Mar-14
De agenda is leeg
Hele agenda


 

Jarigen
Vandaag:
Renee Boesten
Jody Jetten
Sterre Reijnen
Chantal Zelissen
 
Morgen:
Bowien Koolen
 
Overmorgen:
Dana Gulikers
Max (Maximilian) Heffels
Jamie Pratt
hockey_jongstejeugd 
De Jongste Jeugd zijn onze ± 5 tot en met ± 9 jarigen, onderverdeeld in Funkeys, Benjamins, F-jes en E-tjes. Ons doel is om deze groep kinderen op een actieve, leuke en veilige manier samen te leren hockeyen, aangepast aan hun eigen ontwikkelingsniveau. Winnen en verliezen is hierbij van ondergeschikt belang.

Funkey – 5 en 6 jarigen
Funkey is de eerste kennismaking met sport en hockey. "Fun” is hierin "Key”. De training bestaat uit allerlei spelvormen als knotshockey en ringhockey, hoepels, touwen etc. Voornaamste doel is het stimuleren van de motoriek. Naar mate de tijd vordert, komt "echt hockey” met bal en stick meer in beeld.

F-jes
Kinderen die voor 1 oktober 6 jaar zijn, gaan aan de slag in de F. De F-jes worden in teams ingedeeld van 7 a 8 personen, trainen één keer per week en spelen op zaterdagochtend een wedstrijd in de regio.
Het opleidingsplan van de Hockey Academy is de basis voor de trainingen.  De wedstrijden zijn gebaseerd op het drie tegen drie hockey op een achtste veld.

E6
Als de kinderen voor 1 oktober 8 jaar zijn, komen de in de E6. Deze teams spelen wedstrijden met 6 spelers op een kwart veld. Dit is ook het eerste jaar dat de keeper aan bod komt. De trainingen zijn twee keer per week met wedstrijden op zaterdagochtend. De teams hebben een omvang van 7 a 8 spelers.

E8
Na het zestal hockey komt het achttal hockey. De kinderen zijn dan voor 1 oktober 9 jaar. Ze spelen met 8 spelers een wedstrijd op een half veld. De strafcorner komt hier ook voor het eerst aan bod. Trainingen zijn twee keer per week met wedstrijden op zaterdagochtend. De teams hebben een omvang van 9 a 10 spelers.
Na de E achttallen stromen de kinderen door naar de jeugdafdeling (1e jaars D). Ze gaan dan in elftallen spelen op  een heel veld.


De commissie Jongste Jeugd Coördinatie behartigt de belangen voor de Jongste Jeugd leden, zijn het aanspreekpunt voor ouders, zijn de schakel tussen de jongste jeugd teams en trainers en onderhouden contact met de jeugdcoördinatoren van andere hockeyclubs in onze regio en de KNHB. 
Tevens organiseert de Jongste Jeugd Commissie diverse evenementen voor de Jongste Jeugd, zoals het kick-off oefentoernooi, de winter/sinterklaas activiteit, kennismakingstrainingen en de jongste jeugd slotdag.