Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren

Agenda
27-Mar-14
De agenda is leeg
Hele agenda


 

Jarigen
Vandaag:
Daphne Jacobs
Roel van Laar
Kjell Steps
 
Morgen:
Louis Bemelmans
 
Overmorgen:
Finn Goossens
Julia van der Heijden
Saar Van Der Wel
Terugtrekking HC Scoop uit zaalcompetitie winterseizoen 2021
30-11-2021
Nieuwsafbeelding
Beste Scoop leden

Middels dit schrijven  willen wij jullie informeren dat het bestuur van HC Scoop, in overleg met de technische commissie  en het afstemming met andere hockeyclubs in onze regio, helaas heeft moeten besluiten zich terug te trekken uit de komende zaalcompetitie. De reden hiervoor is primair dat wij, vanwege het risico op corona-besmettingen en sportblessures, vanuit uit het oogpunt van de veiligheid en gezondheid voor onze leden het niet verantwoord vinden om onder de huidige omstandigheden een zaalcompetitie te organiseren. 

Hierbij speelt mee dat trainingen in alle sportaccommodatie in de gemeente Sittard-Geleen om 16:30 uur moeten stoppen i.p.v. 17:00 uur, waardoor doordeweeks trainen met een team buiten ook geen optie meer is. Ook is er bij HC Scoop sprake van relatief veel teams die niet eerder in de zaal een wedstrijd hebben gespeeld en niet buiten dit weekend kunnen oefenen door inhaalwedstrijden en geen zaal beschikbaar is. Wij beschouwen de zaalcompetitie onder de huidige omstandigheden als niet gelijkwaardig aangezien enkele clubs wel (kunnen) trainen en andere clubs niet.

Ook zijn er binnen HC Scoop momenteel relatief veel corona besmettingen, waardoor we de teams niet rond krijgen of moeten terugtrekken. Ook leven er reeds zorgen bij ouders die het momenteel onverantwoord vinden om te gaan reizen binnen de provincie Limburg en er buiten. De regionale druk op de huisartsenposten en eerste-hulplocaties in Limburg is momenteel zodanig hoog dat zij de actuele zorgvraag niet of nauwelijks meer aan kunnen. Wij voelen ons er momenteel extra en mede voor verantwoordelijk dat een zorgvraag vanuit de hockeysport zoveel mogelijk moet worden vermeden. 

Tot slot betekent de zaalcompetitie tevens een relatief groot financieel risico voor HC Scoop, aangezien we contributie innen bij onze leden om in de zaal te gaan trainen en wedstrijden spelen. Door de relatief hoge huurkosten en het actuele risico dat veel teams afzeggen loopt de club een te groot financieel risico wat HC Scoop niet kan dragen. 

Met vriendelijke groet,
Mede namens het bestuur van HC Scoop

Jeroen Fietjé
Voorzitter
HC ScoopMet de vrijwilligers van Scoop wordt er gekeken naar een alternatief programma in de zaal of op het veld voor Scoop leden. We zullen jullie daarover zo snel als mogelijk berichten