Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren 

Jarigen
Vandaag:
Ivo Pauly
 
Morgen:
Luuk van der Wal
 
Overmorgen:
Anne-Laurien Extra
Fay Heffels
Fleur Vankan
Zaalseizoen 2020-2021
13-9-2020
Nieuwsafbeelding

Beste hockeyers en ouders,
 
Terwijl het seizoen net is begonnen, zijn we al druk bezig met de planning voor het winterseizoen. HC Scoop ziet zaalhockey als een integraal onderdeel van de hockeyopleiding. Wij zien dan ook het liefst dat er zoveel mogelijk hockeyers meedoen. Om goed te kunnen plannen, is het voor ons zeer belangrijk om te weten of je dit jaar aan de zaaltraining en de zaalcompetitie wil meedoen.

 

Waarom zaalhockey?
Zaalhockey is op de eerste plaats een leuke, attractieve sport. Vergeleken met veldhockey zijn er meer kansrijke en spectaculaire situaties voor beide doelen, wordt er meer gescoord en komt een speler vaker aan de bal. Zaalhockey levert een belangrijke bijdrage aan kunstgrashockey.
 

Technisch
Bepaalde technieken die essentieel zijn voor zaalhockey, worden steeds meer toegepast op het kunstgras. Deels zijn deze technieken ook ontstaan in de zaal.

 

Tactisch
De aard van zaalhockey (o.a. klein veld, meer doelpunten, strafcorners) maakt het noodzakelijk om tactisch gedisciplineerd te spelen. Er is weinig ruimte, dus deze moet door het juist opstellen, vrijlopen, versnellen en snel spelen worden gecreëerd. Een speler moet daarbij zeer snel kunnen beslissen wat het beste is in een bepaalde situatie.

 

Mentaal
Zaalhockey vergt een groot concentratievermogen. Dit is nodig omdat fouten, onachtzaamheden e.d. sneller worden ‘afgestraft’.

 

Conditioneel
In de winter is het kunstgras niet altijd bespeelbaar. Spelers blijven op een leuke manier in de winter conditioneel op peil. Met een strenge winter is het in de zaal in ieder geval ook comfortabeler vertoeven.

Voor wie is zaalhockey?

Voor alle hockeyers van HC Scoop! De spelers in de 1e lijn teams zijn verplicht om aan de zaaltrainingen en de zaalcompetitie deel te nemen. Voor de overige spelers is het een vrijwillige keuze. Voor zaalhockey zijn zaalschoenen, een zaalstick en een zaalhandschoen verplicht. Keepers moeten plastic gespen gebruiken, ijzer afplakken is niet voldoende. 

 

Om dit allemaal mogelijk te maken huurt HC Scoop extra zaalruimte. We zijn daarom zeer gelukkig dat we genoeg zaaluren hebben voor alle teams. Voor de zaaltrainingen gaan we gebruik maken van de zalen in Fletcher (naast HC Scoop), Glanerbrook (Geleen) en de sporthal in Munstergeleen.

 

Belangrijk: wij kunnen niet garanderen dat de trainingsdagen en trainingstijden in de zaal hetzelfde zijn als de trainingstijden op het veld. Op een andere dag en tijd trainen kan dus mogelijk zijn! Op dit moment is er nog niets bekend over het trainingsschema, dit kan pas worden opgesteld nadat bekend is hoeveel teams zullen deelnemen. Wij kunnen hier op dit moment dan ook geen enkele vragen over beantwoorden!

 

In welke periode is het zaalseizoen?

Het zaalseizoen 2020-2021 loopt gedurende de maanden december, januari en februari. De zaaltrainingen beginnen op maandag 30 november 2020 en eindigen op vrijdag 12 februari 2021. De zaalcompetitie begint op zondag 06 december 2020 en eindigt op zondag 28 februari 2021. De zaalcompetitie zal door middel van drieluiken worden gespeeld op zaterdagen en zondagen. Dat betekend dus 2 wedstrijden van 2x 20 minuten op één dag (dit wijkt af voor de topklasse en senioren, zij spelen in een vijfluik). Meerdere wedstrijden op één dag houdt in dat niet ieder weekend een wedstrijd zal zijn. Houdt er rekening mee dat (mogelijk) sommige uitwedstrijden ook buiten Limburg worden gespeeld.


Wedstrijden worden zowel op zaterdag als op zondag gespeeld, dit geldt ook voor de (jongste) jeugdteams! Wij hebben als club geen enkele invloed op welke dagen de teams worden ingedeeld voor de zaalcompetitie. Dit zou dus ook op alleen zondagen kunnen zijn.

 

Let op! In het eerste en laatste weekend van de kerstvakantie kunnen er wedstrijden zijn. Bij afwezigheid wegens vakantie moet dit tijdig worden doorgegeven aan de coaches. Het weekend voor en na de carnavalsvakantie heeft geenspeeldagen. Tijdens de kerst- en carnavalsvakantie zijn er geen trainingen. 

 

Zaal keepersclinic
Voor alle keepers wordt in Fletcher een keepersclinic georganiseerd op woensdag 25 november 2020 tussen 17.30 en 19.00 uur. De vaste keepers worden hierover vanzelf via mail benaderd. Indien een team geen vaste keeper heeft, zal de informatie naar de coach worden gestuurd.

Contributie voor zaalhockey

Voor de kosten van zaalhuur, zaalcompetitie, trainersvergoedingen en materialen zijn wij genoodzaakt extra contributie in rekening te brengen.

 

De hoogte van de contributie voor het zaalseizoen 2020-2021 bedraagt:

 

125 euro voor spelers in de 1e lijn teams (2 uur per week training en competitie).

100 euro voor spelers in de 2e lijn teams en verder (1,5 uur per week training en competitie).

75 euro voor spelers in de 2e lijn teams en verder (1 uur per week training en competitie).

50 euro voor spelers die alleen 1 uur per week trainen en geen competitie spelen.

 
De facturen worden in december verstuurd via ClubCollect.

 

Coachbijeenkomst
Om alle coaches klaar te stomen om de teams zo goed mogelijk te coachen wordt een coachbijeenkomst georganiseerd. Datum en tijdstip worden zo spoedig mogelijk via de website en mail bekend gemaakt. Dit geldt ook voor het uitdelen van de materialen voor de zaal. 

Aanmelden zaalhockey 
Aangezien we snel verder moeten met het vastleggen van de zalen, het maken van de indeling en het opstellen van het trainingsschema, willen we jullie vragen om uiterlijk op 25 september 2020 aan je eigen coach door te geven of je wel of niet meedoet aan de zaalhockey. Let op: dit verloopt geheel via je eigen coach! Losse aan- of afmeldingen bij de zaalcommissie worden niet in behandeling genomen!

Aanmelding bij de coach zorgt voor een definitieve inschrijving voor het zaalseizoen. Hiermee gaat iedere speler een onomkeerbare betalingsverplichting aan. Mocht je op een later moment besluiten niet meer mee te doen aan het zaalseizoen en je aanmelding in te trekken, zijn wij genoodzaakt om de hiervoor verschuldigde contributie volledig in rekening te brengen! 

 

Mochten er naar aanleiding van deze mail nog vragen zijn, kun je een e-mail sturen naar [email protected]

 

Wij zien de aanmeldingen graag via de coaches tegemoet en hopen op een grote deelname aan het zaalseizoen 2020-2021!

 


De zaalcommissie