Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren

Agenda
27-Mar-14
De agenda is leeg
Hele agenda
Jarigen
Vandaag:
Jos Leentjens
Annemijn Reijnders
Jasmijn Wijckmans
 
Morgen:
Lana Cailliau
Zelda Graaf
Philip Vaartjes
 
Overmorgen:
Benthe Sonnemans
Trainingen aangepast hervat vanaf maandag 4 mei 2020.
28-4-2020
Nieuwsafbeelding

Na lang wachten is het eindelijk zover. De overheid heeft de maatregelen versoepeld zodat weer met onze jeugdteams mogen beginnen met trainen. Helaas moeten de senioren nog even wachten. Wel kunnen onze jeugdspelers hun teamgenoten weer zien en samen sporten in de buitenlucht. 

De KNHB heeft een protocol opgesteld waarin een aantal richtlijnen zijn opgesteld om een veilige omgeving te creëren. Helaas blijft ons clubhuis nog gesloten en kunnen we op dit moment ouders/verzorgers niet toelaten op ons sportcomplex. Het bestuur en de diverse commissies zijn inmiddels gestart met het uitwerken van concrete plannen hoe we deze regels op onze club vorm gaan geven. Ook moeten we samenwerken met de gemeente als verantwoordelijke voor het sportcomplex. We streven ernaar om op 4 mei a.s. weer te kunnen starten. 


Om alles in goede banen te leiden hebben we de volgende regels opgesteld:

Basisregels

·        Gebruik je gezond verstand en blijf thuis als je de volgende symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

·        Ook als iemand anders in je huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft, dan blijf je thuis. 

·        Als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus, dan blijf je thuis. Pas na 14 dagen zonder gezondheidsklachten ben je weer welkom op de club.

·        Houd 1,5 meter afstand.

·        Hoest en nies in je elleboog.

·        Het gehele clubhuis dus ook de lockers en de toiletten op de club zijn gesloten. Ga voordat je naar de club vertrekt naar het toilet. 

·        Was voor en na de training je handen minimaal 20 seconden met water en zeep.

·        Schud geen handen en vermijd het aanraken van je gezicht.

Informatie voor alle teams

In verband met de anderhalve meter-regel zullen alle teams meer ruimte op het veld krijgen. Dit heeft dus gevolgen voor de frequentie en het gehele trainingsschema. We zullen starten in een pilot-vorm zodat we kunnen kijken of alles goed verloopt. Ieder team zal 1 keer per week trainen. Als we mogelijkheden zien om het schema uit te breiden, dan zullen we dat doen. De veiligheid van de kinderen, de trainers, de ouders en alle betrokkenen staat voorop. Het trainingsschema wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd op de app en op de site. Houd deze dus goed in de gaten.

·        Spelers mogen alleen eigen materiaal aanraken, zoals stick en bidon;

·        Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van je training aan op de club. Ga direct naar het veld waar je traint. Ga daarna direct na de training naar huis.

·        Voor de jeugdkeepers komt er een ook een aangepast schema.

·        Er wordt getraind zonder hesjes. Neem dus altijd een donker en wit shirt mee naar de training. (bij voorkeur al aan, je kan je niet omkleden op de club)

·        Niet spugen of je neus legen op het veld.

·        Spelers raken de ballen alleen met de stick aan. Alleen de trainer mag de ballen met de handen aanraken.

·        Ook ander trainingsmateriaal zoals pionnen wordt alleen door de trainer aangeraakt; Pionnen worden door de trainer zelf mee naar huis genomen.

·        Het deelnemen aan trainingen voor zowel breedte als prestatieve spelers is vrijwillig. Om de training door te laten gaan is voor jeugdteams een minimum van 7 spelers vereist en voor de jongste jeugd 5 spelers. Aan de teamcoaches en trainers zal worden gevraagd om dit binnen hun eigen team te inventariseren.

Informatie voor D-, E-, F-teams 

·        We streven ernaar om op 4 mei a.s. te starten met de trainingen. 

·        Voor de gehele opleidingsjeugd geldt de afstandsregel niet.

·        Ieder veld heeft een eigen clico met ballen.

·        De materialen worden dagelijks gereinigd.

Informatie voor A-, B-, C-teams

·        We streven ernaar om op 4 mei a.s. te starten met de trainingen. 

·        Voor de jeugd in de A-, B- en C-teams geldt dat tijdens de training ten alle tijden anderhalve meter afstand moet worden gehouden.

·        Er wordt hard gewerkt aan het bedenken van geschikte oefeningen en trainingsvormen voor deze leeftijdsgroep.

·        Ieder veld heeft een eigen clico met ballen.

·        De materialen worden dagelijks gereinigd.

Maatregelen op het sportcomplex

Om de trainingen voor alle kinderen, trainers en medewerkers veilig te kunnen laten verlopen, gelden op het sportcomplex voorlopig de volgende maatregelen:

·        Alleen de spelers, trainers en aangewezen coördinatoren betreden het sportcomplex. Het complex is op dit moment dus nog niet opengesteld voor ouders of verzorgers. Er mogen dus geen ouders aan de kant van het veld staan.

·        Op het complex worden maatregelen getroffen met looppaden voor eenrichtingsverkeer, speciale fietsvakken per veld, zones voor brengen en halen van de kinderen etc. We proberen een plattegrond hiervoor beschikbaar te stellen.

·        Elk trainingsveld heeft een vaste in- en uitgang. Dit betekent dat je vaak moet afwijken van de vertrouwde en kortste route, dit alles is in het kader van de veiligheid.

·        Kom bij voorkeur op de fiets naar de training, en zet deze tegen het hek van het veld waar je trainingen hebt. 

·        Toch met de auto? Het wegbrengen van de kinderen vindt plaats volgens het zogenaamde ‘kiss & ride’ principe. Afzetten en ophalen op het parkeerterrein van HC Scoop tenzij een andere locatie wordt aangeven.

·        Uiteraard zorgen we ervoor dat EHBO kan worden toegepast en blessure-ijs beschikbaar is;

·        De kleedkamers en wc’s in het clubhuis zijn gesloten. Kleed je thuis om en ga dus thuis naar de wc;

·        De trainingsmaterialen, zoals ballen en pionnen worden alleen door de trainer met de hand aangeraakt. Er wordt getraind zonder hesjes. Iedere speler neemt een wit en een donker shirt mee naar de training. (bij voorkeur al aan, je kan je niet omkleden op de club)

·        Het sportcomplex is alleen geopend voor de trainingen die de club organiseert. Vrij trainen is helaas nog niet mogelijk en strafbaar door een verordening van de gemeente er wordt hierop toezicht gehouden door surveillerende BOA’s


Deze opzet geldt tot nader order. We zijn afhankelijk van nadere besluitvorming en maatregelen en ook door onze eigen evaluaties kunnen aanpassingen noodzakelijk zijn. 

Berichtgeving verloopt via nieuwsberichten op de website en in de clubapp of via de teamcoaches en trainers.

Vrijwilligers

Voor ons allemaal staat de veiligheid van de kinderen voorop. Ook voor onze trainers en medewerkers is het van groot belang dat we een veilige omgeving kunnen creëren. Juist nu doen we een beroep op alle leden en ouders om dit samen mogelijk te maken. Zonder extra handen, kunnen we de trainingen niet hervatten. Om dit alles in goede banen te leiden zijn dagelijks vrijwilligers nodig in de tijdvakken van de trainingen. 

Taken zijn onder meer:

·        Ontvangst van de spelers;

·        Coördinatie van het parkeren van de fietsen en van het afzetten/ophalen van de spelers die met de auto worden gebracht;

·        Het schoonmaken van de trainingsmaterialen.

·        Heb je tijd en zin om ons te komen helpen? Stuur een email naar [email protected] met naam, contactgegevens en beschikbaarheid in 2 maanden.

 

We kijken er naar uit de kinderen weer training te gaan geven.

 

Samen zijn we HC Scoop 

 

Sportieve groet. Namens de hele organisatie 

 

HC Scoop

Bijlage: infoleden.pdf