Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren 

Jarigen
Vandaag:
Elke Mastenbroek
Kiki de Meijer
Kiki de Meijer
Lizette Salari
 
Morgen:
Rikke Smeets
 
Overmorgen:
Evi Claessen
Coronavirus van invloed op hockeysport tot 6 april geen hockeycompetitie in heel Nederland
12-3-2020
Nieuwsafbeelding Naar aanleiding hiervan heeft HC SCOOP besloten alle activiteiten tot nader order op te schorten. Dat betekent dus dat ALLE (oefen)wedstrijden, trainingen, bootcamp, bijeenkomsten etc. tot en met 6 april niet doorgaan.

Tot en met 6 april geen hockeycompetitie in heel Nederland
Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHB gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 6 april. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.

Geen hockeyactiviteiten, clubhuizen dicht
De Nederlandse overheid heeft zondagmiddag 15 maart besloten dat alle sportverenigingen/complexen in Nederland hun deuren moeten sluiten, in elk geval tot en met 6 april. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor alle hockeyverenigingen.

Eerder al vroeg de KNHB de hockeyverenigingen met klem om per direct alle hockeyactiviteiten (trainingen, bijeenkomsten etc) af te gelasten, ook als deze bijeenkomsten/trainingen minder dan 100 personen betreffen. Het spreekt voor zich dat ook de door de KNHB georganiseerde activiteiten gedurende dezelfde periode geen doorgang vinden. De teamactiviteiten van de Nederlandse Elftallen Dames/Heren en andere nationale selectieteams zijn eveneens afgelast.

Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. De KNHB ondersteunt deze doelstelling, net als NOC*NSF en andere sportbonden. Bij eventueel noodzakelijk nieuw te nemen maatregelen laat de KNHB zich adviseren door het RIVM en NOC*NSF.

Afgelaste/uitgestelde hockeytoernooien en evenementen
Landelijk Fithockey toernooi afgelast
Op 7 april stond het Landelijk Fithockey toernooi bij Hockey Club Wateringse Veld (HCWV) op het programma. Vanwege de kwetsbaarheid van een deel van de doelgroep die deelneemt aan het Landelijk Fithockey toernooi, heeft de KNHB in overleg met HCWV besloten het toernooi af te gelasten. Aan het toernooi zou een record aantal van 13 teams (129 deelnemers) deelnemen. De KNHB gaat samen met HCWV kijken of het toernooi later dit jaar alsnog georganiseerd kan worden.

Nationale Schoolhockeycompetitie 2020 afgelast
De KNHB heeft besloten de Nationale Schoolhockeycompetitie 2020 af te gelasten. De voorrondes zouden worden gehouden op 17 april a.s. Vanwege de maatregel waarbij scholen hun deuren tot en met 6 april sluiten, wordt de periode tot de voorrondes echter te krap. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat de periode van deze maatregel verlengd kan worden.

De organisatie van het evenement heeft gekeken of het mogelijk was om de voorrondes en de finale naar achteren te verschuiven, maar vanwege de meivakantie en de volle kalenders van verenigingen en scholen in juni waren er geen mogelijkheden om de Nationale Schoolhockeycompetitie te verplaatsen.

EHL Final 8 uitgesteld
De Europese Hockey Federatie (EHF) heeft inmiddels besloten de Euro Hockey League Final 8 die van 9 tot en met 13 april gespeeld zou worden, uit te stellen. Het toernooi zou plaatsvinden op de velden van de Amsterdamsche H. & B.C.. Ook het gekoppelde jeugdevenement, de ABN AMRO EHL U14 is uitgesteld.

Rolstoelcompetities (E- en H-hockey) afgelast
Vanwege de kwetsbaarheid van de doelgroep die deelneemt aan de beide rolstoelhockeycompetities (E- en H-hockey) heeft de KNHB daarnaast besloten deze competities af te gelasten. Deze maatregel betreft in elk geval de competitiedagen in maart, het bekertoernooi op 28 maart en de competitiedag op 4 april. De betreffende competitieleiders zijn hierover inmiddels op de hoogte gesteld.

FIH Pro League uitgesteld
De FIH heeft de FIH Hockey Pro League, na overleg met de elf deelnemende landen, tot 15 april stilgelegd. Eerder besloten de Nieuw-Zeelandse en Australische teams vanwege het coronavirus niet naar Europa af te reizen, waardoor de thuiswedstrijden van Oranje Dames en Oranje Heren in Rotterdam en Den Bosch tot nader order zijn uitgesteld. De FIH hoopt dat de Pro League vanaf half april kan worden hervat en voert daarover overleg met de deelnemende landen. Of de eerstvolgende wedstrijden van de Nederlandse teams op 28/29 april en 1 mei in Utrecht doorgaan, is afhankelijk van de actuele ontwikkelingen.