Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren 

Jarigen
Vandaag:
Elke Mastenbroek
Kiki de Meijer
Kiki de Meijer
Lizette Salari
 
Morgen:
Rikke Smeets
 
Overmorgen:
Evi Claessen
Coronavirus en de hockeycompetitie
9-3-2020
Nieuwsafbeelding
In verband met het coronavirus heeft de KNHB vragen ontvangen over het al dan niet doorgaan van hockeywedstrijden. Daarom hebben wij op onze website een speciale pagina ingericht waarmee wij iedereen op de hoogte houden. Op deze pagina plaatsen wij - indien nodig - updates. Met deze extra verenigingsnieuwsbrief informeren wij je over de actuele situatie.  Zie website 

Vanwege de kwetsbaarheid van de doelgroep die deelneemt aan de beide rolstoelhockeycompetities (E- en H-hockey) heeft de KNHB besloten deze competities tot nader orde af te gelasten. De desbetreffende verenigingen zijn hierover geïnformeerd.

Op dit moment is er echter geen reden om andere hockeywedstrijden/evenementen af te gelasten. De KNHB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Basishygiëne
De KNHB raadt hockeyers en hockeyfans aan extra te letten op de basishygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:
 
De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
 
Het zijn:
Was je handen regelmatig
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
Gebruik papieren zakdoekjes

Advies RIVM
Nu in Nederland ook een aantal besmettingen is vastgesteld, geeft het RIVM bovendien aan:

Heb je koorts en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest: 
China (inclusief: Macau en Hongkong)
Singapore
Zuid-Korea
Iran
De Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië
Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.
 
Aanvullend advies KNHB
Het spreekt voor zich dat de KNHB van je verwacht dat je in geval van bovenstaande ook niet aan wedstrijden meedoet dan wel hockeygerelateerde bijeenkomsten of een vereniging bezoekt.

Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne adviseert de KNHB bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij hockeyers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handshake te gebruiken.
Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handshake.
Wens de tegenstander succes door middel van bijvoorbeeld een yell.
Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handshake.

Zoals de KNHB altijd adviseert, blijft het belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken. En zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt. Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.