Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren

Agenda


 

Jarigen
Vandaag:
Luc Bams
Robert Jan van Brunnekreeft
Isabel Meuer
 
Morgen:
Sven van den Boogaard
Mike j Nijland
Diede Pijls
 
Overmorgen:
Liselotte Schmitz
Mail van de voorzitter april 2019
19-4-2019
Nieuwsafbeelding Beste Scoop leden,

We zitten alweer halverwege de lentecompetitie en we zien dat een aantal teams kans maakt om kampioen te worden. Dit is een mooi vooruitzicht voor het kampioenenbal! Wat we nu al kunnen melden is dat Dames 1 aan één wedstrijd met minimaal gelijkspel genoeg heeft om kampioen te worden. Zij zullen hierdoor volgend jaar in de 2eklasse starten.
 
De afgelopen weken ben ik bij veel competitiewedstrijden gaan kijken. Het is mooi om te zien dat iedereen fanatiek aan het hockeyen is en ik na afloop stralende gezichten zie, zelfs als een wedstrijd is verloren. Wij vinden spelplezier zeer belangrijk binnen Scoop. Maar ook bij de KNHB staat plezier centraal in de ontwikkeling van hockeyers. 
 
Spelplezier zien we ook als de kinderen op een kluitje staan te hockeyen. Over "kluitjeshockey” stond laatst een leuk artikel in de krant. Aan de ouders langs de lijn wil ik meegeven dat dit logisch is. Een hockeybal obsedeert en daarom spelen kinderen op een kluitje, dat is normaal. Max Koops, ALO docent die bijvoorbeeld Louise van Gaal en Ton Boot heeft opgeleid, schreef in een interview in mijn ochtendkrant een paar mooie opmerken die ik graag aan jullie en met name ouders wil meegegeven:
 
"De bal obsedeert, dus spelen kinderen op een kluitje. Dat is heel normaal en als een ouder zegt: Ga daar staan, want dan sta je mooi vrij, dan zal de zoon / dochter tegen de ouders zeggen / denken: Jij snapt toch wel dat die bal daar nooit komt, ik ga naar dat kluitje!”.  
 
Dit is de één van reden dat we bij hockey in de F-jes 3 tegen 3 spelen en we de kinderen leren om opzij te kijken. Ook schreef Max Koops over het winnen en verliezen van een wedstrijd. Ook wij begrijpen maar al te goed dat iedereen wil winnen, maar dat komt niet op de eerste plaats. Het gaat erom wat we zeggen tegen de kinderen bij winst of verlies. Onze hockeyers hebben baat bij positieve opmerkingen. Zelfs een goedbedoeld "volgende keer beter / jammer” kan een verkeerd signaal geven. Het is de sport van onze kinderen en wij kunnen het plezier vergroten met een tip of compliment. Ik hoop dat wij als ouder, coach en trainer daaraan kunnen denken.
 
In mijn vorige "brief van de voorzitter” riep ik onze jeugdleden op ideeën te spuien. Hieruit is in ieder geval het eerste idee geboren. HC Scoop start met een vlog / YouTube kanaal. Elke week krijg één team een vlogcamera om opnames te maken op en rond het hockeyveld, waarin het eigen team centraal staat. We zullen na de meivakantie starten met een D-team. Elk team, dus van F tot de veteranen zal een keer aan de beurt komen. Elke week zal, Sjoerd Aerts (bestuurslid en verantwoordelijk voor de communicatie) de filmpjes filteren en online zetten. Uiteraard houden we rekening met de AVG richtlijnen.
 
Het bestuur wenst iedereen een fijne meivakantie en we zien elkaar weer snel op het hockeyveld!
 
Mede namens het bestuur,
 
 
Jeroen Fietjé
Voorzitter HC Scoop