Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren

Agenda
27-Mar-14
De agenda is leeg
Hele agenda
Jarigen
Vandaag:
Elise Lansu
Nina Schiffeleers
Ralf Schmeitz
Luuk van der Wal
 
Morgen:
Anne-Laurien Extra
Fay Heffels
Fleur Vankan
 
Overmorgen:
Marijne Eijpe
Elke Mastenbroek


Scoop-succes tijdens de landelijke finale van de 3vs3 Cup te Rotterdam!
11-9-2018
Nieuwsafbeelding

Afgelopen zondag  was HC Rotterdam  voor de tweede keer  het decor  voor de landelijke finale van de ABN AMRO 3vs3 Cup. Een Cup speciaal voor jongens en meisjes in de D-leeftijd.


De regels bij deze 3vs3 Cup zijn simpel:  teams bestaan uit drie jongens of drie meisjes, wedstrijden duren 8 minuten, er zijn geen goalkeepers en er wordt gespeeld op een veldje van 23 bij 23 meter.  Het gaat dus echt om inzicht, handelingssnelheid en behendigheid. 


Voordat je naar de finale mocht streden de teams , in één van de vijf regionale voorrondes in meiom een plek in de finale. Maar liefst 4 teams uit de HAL (Hockey Academie Limburg) haalden hierbij een plek bij de laatste 40 teams.

Topsport Limburg begon in juli 2016 met Hockey Academie Limburg (HAL).  De Academie, die gevestigd is in de Sportzone Limburg,  staat onder begeleiding en technische coördinatie  van oud-international Marcel Balkestein (met het Nederlands elftal winnaar van het zilver tijdens de Olympische Spelen van 2012).


De finaledag  vond plaats op het terrein van HC Rotterdam en stond onder supervisie van ex Oranje-international Bram Lomans (205 interlands, 141 doelpunten en 2 keer wereld- en olympisch kampioen)

Naast de 3 HAL teams die de finaleronde hadden gehaald, werd de "Scoop-eer vertegenwoordigd door maar liefst 4 speelsters. Caitlin Megens, Lauren Heffels en Sara van der Slik hadden als HAL team 4 via een "wild-card” het strijdtoneel mogen betreden en moesten na de poulewedstrijden afscheid nemen van het toernooi. Ook HAL team 2 (Belle, Narjiss en Sjuul) haalde helaas de laatste 16 niet.


Mette Pijls (Scoop) had met HAL team 1 en Meerssen spelers Suzanne van Engelen en Pien Bernardt zondag de wind in de zeilen staan. Na als tweede de poule-ronde te hebben overleefd, wist het team  van Mette door overwinningen tegen Amsterdam (achtste finale), HAL team 3 met Lotte, Babette en Lieve (kwartfinale) en Push (halve finale), de finale te halen tegen Bloemendaal! Na een 1-1 gelijkspel tijdens de reguliere speeltijd, moesten ze in de extra tijd (helaas) middels een "golden-score” een tegentreffer incasseren.  Uiteraard was er, na de telleurstelling van de verloren finale, heel kort ernavooral blijdschap en vreugde te zien bij de meiden.  Een resultaat om trots op te zijn!


Een speciaal woord van dank aan Marcel Balkestein, die als HAL initiator en sponsor ervoor zorgt, dat de nieuwe aanpak van trainen en opleiden van onze regionale talenten zijn vruchten begint af te werpen. Hulde hiervoor!

Van harte Gefeliciteerd dames!