Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren

Agenda
12-10-2019   Herfstvakantie Hele week
26-10-2019   Fortuna - VVV
27-10-2019   Super Sunday
31-10-2019   Fortuna - ADO Den haag (K
9-11-2019   Fortuna - ADO Den haag
17-11-2019   Super Sunday
18-11-2019   KNHB BOC en BOT
23-11-2019   Afsluiting Herfstseizoen
25-11-2019   KNHB BOC en BOT
27-11-2019   Coachavond junioren en Jo
Hele agenda
Jarigen
Vandaag zijn er geen jarigen
 
Er zijn geen jarigen morgen
 
Overmorgen:
Teun van den Berg
Mayke Essing
Charlotte Kuipers
Gwendolijn van der Vusse
Spoorbrug Veestraat afgesloten voor verkeer.
12-4-2019
Nieuwsafbeelding
"Populaire spoorbrug bij Fortuna-stadion in Sittard plots afgesloten

De vooral bij automobilisten populaire spoorbrug tussen het stadion van Fortuna Sittard en de wijk Sanderbout is per direct afgesloten voor alle autoverkeer. De afsluiting geldt voor beide richtingen.

Reden voor de maatregel is het feit dat spoorwegbeheerder ProRail een onderzoek is gestart naar de draagkracht en onderhoudsstaat van het viaduct. ProRail is eigenaar van de verkeersbrug, die nog stamt uit de jaren zestig van de vorige eeuw.
Inspectie

Gemeentewoordvoerster Janneke Peeters van Sittard-Geleen bevestigt de maatregel, die in elk geval nog enkele maanden van kracht blijft. „Hoe lang precies is nog onduidelijk. Uiteraard is dat afhankelijk van de uitkomsten van de inspectie. Op basis van die resultaten wordt bepaald of en zo ja wat er verder moet gebeuren.” Peeters benadrukt dat er geen sprake is van een gevaarlijke situatie.
Behalve de inmiddels geplaatste verbodsborden zorgt de gemeente ook voor een fysieke afsluiting door de komende dagen aan weerszijden van de brug betonblokken te leggen. Dat laatste lijkt overigens geen overbodige maatregel. Vracht- en personenauto’s negeren massaal de gele verbodsborden, zo viel woensdag en donderdag waar te nemen.

Handhaving
Al sinds jaar en dag is de bewuste spoorbrug bij Sanderbout verboden voor voertuigen zwaarder dan twee ton. Maar de praktijk wijst - ook in dit geval - uit dat vrachtwagenchauffeurs het verbod op grote schaal aan hun laars lappen, zo berichtte De Limburger begin januari. Buurtbewoners dringen daarom al een tijdje bij de gemeente aan op extra handhaving.

De verzoeken uit de wijk waren voor de gemeente ook aanleiding om ter plekke verkeersmetingen te houden. „Die hebben inderdaad uitgewezen dat er heel wat voertuigen zwaarder dan twee ton over de brug rijden. Op zichzelf is dat niet zo vreemd natuurlijk. Een stevige personenwagen met aanhanger weegt tegenwoordig al gauw meer dan die tweeduizend kilo. Hoe dan ook, het gebruik van de brug is sinds de jaren zestig wezenlijk veranderd. Daarom is een grondig bouwkundig onderzoek nu op zijn plaats”, zegt de gemeentewoordvoerster.
Ze erkent dat personenauto’s lichter dan twee ton de brug nog steeds probleemloos zouden moeten kunnen passeren. „Maar het is ondoenlijk om daarop 24 uur per dag te controleren.” " Bron van dit artikel De Limburger https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190411_00100780/spoorbrug-bij-fortuna-stadion-in-sittard-plots-afgesloten


Wij zijn als HC Scoop met de gemeente in overleg zover heeft dit alleen echt gevolgen als Fortuna thuis speelt, dan is de club niet bereikbaar per auto omdat de Milaanstraat afgelosten wordt bij thuiswedstrijden. We houden jullie op de hoogte