Wedstrijdverslag Heren 1 3 juni
5-6-2018
Nieuwsafbeelding
Beste lezers, volgers en vrienden van Scoop Heren 1,

Afgelopen zondag was het zover. Het seizoenstoetje stond op het punt om te beginnen. Met nog 3 wedstrijden te gaan, hadden we nog iets om voor te spelen. Daarvoor moeten we wel drie zware hordes over, namelijk tegen de nummers 2, 3 en 4 van de ranglijst. Te beginnen bij Gemert, de nummer 4.

De uitwedstrijd zat nog vers in ons achterhoofd. Geheel kansloos werden we naar huis gestuurd (7-2 nederlaag). Er was een wonder nodig om dit vandaag niet te laten gebeuren. De coaches trokken alles uit de kast om ons op scherp te zetten. Het varkentje moest worden gewassen vandaag! Ook de mini's van de week Thijs en Fin genoten met volle teugen van de luide muziek!

Met twee verse patenten opzak, eentje voor lammetjes mak inspelen en eentje voor een goede start van de wedstrijd, begonnen wij vol energie en aanvalsdrang. Dit leidde direct tot gevaar. Uit een lange corner kwam de bal bij Daniël Janssen terecht. Met een half hoge push werd onze machine bereikt. Steven Wubbolts controleerde en rondde beheerst af: 1-0 binnen twee minuten. De blauwhemden kregen vleugels en er ontstond een onstilbare aanvalsdrang. Het balletje ging snel van stick naar stick en er werden weinig fouten gemaakt. Na zo'n kleine tien minuten spelen werd de eerste corner van de wedstrijd versierd. De voorsprong werd daarmee verdubbeld: 2-0. Scoop zat op wolkjes. De druk bleef opgevoerd worden en Gemert kwam er niet of nauwelijks aan te pas. Na zo'n 25 minuten besloten wij de druk iets te laten zakken en gaven wij het initiatief aan Gemert. Ze kwamen er iets gevaarlijker uit met een aantal corners en kansjes, maar het net werd niet gevonden. Mede door zeer sterk optreden van Cédric van der Kuy, Juliën Moreau, Lucas Werner en Kjell Steps. De ruststand bleef daardoor 2-0.

De tevredenheid in de kleedkamer was groot, maar gelijk werd tegen elkaar gezegd: "We zijn er nog niet!" De coaches hamerden erop dat we druk moesten blijven zetten en de wedstrijd moesten beslissen door rust aan de bal te houden en het tempo op te voeren.

Zo gezegd zo gedaan natuurlijk. Wederom was de klok nog niet begonnen met aftikken of de bal vloog er alweer in. Een uitgespeelde aanval leek in de hoek te stranden, maar Philip Pammler besloot de bal hard voor te geven. De verdediger van Gemert stopte de bal keurig voor dé uitblinker van de wedstrijd Ton Kerkhoffs die de bal bekeken binnen pushte: 3-0. De wedstrijd leek beslist en de adrenaline zorgde voor een extra impuls. De blauwhemden leken onvermoeibaar, bleven drukken, tackle backs lopen en voor elke bal knokken. Hetgeen resulteerde in het doelpunt van de week: Just Plouvier kreeg een keer een vrije slag mee, nam de bal snel door middel van een hoge bal op de weg sprintende Philip Pammler. Zijn tegenstander was gezien en de weg naar het doel was vrij. Vanuit een ogenschijnlijke onmogelijke hoek poeierde hij de bal tegen de binnenkant van de paal: 4-0!!! De drie punten waren binnen handbereik. De wedstrijd werd gecontroleerd en ondanks de hoge druk van Gemert kwamen wij er geregeld goed uit. Zo'n tien minuten voor het einde werd Ton Kerkhoffs nogmaals beloond voor zijn geweldige spel! Uit de kluts kwam de bal in zijn stick terecht en rondde hij wederom beheerst af: 5-0. Een galavoorstelling! Tot grote frustratie werd de cleansheet echter niet behouden, want Gemert trof nog éénmaal doel.

Het eerste varkentje is gewassen, nog twee te gaan! Komende zondag spelen wij tegen titelkandidaat QZ. Ook met QZ hebben wij nog een appeltje te schillen. Dank voor jullie support, wij hopen jullie nog meer van dit soort wedstrijden voor te kunnen schotelen in de komende weken! Zorg dus dat je daar bij bent!