Mijn team
Jongste jeugd

Jeugd

Senioren

Agenda


 

Jarigen
Vandaag:
Fenne Hoens
Johan van Stiphout
 
Er zijn geen jarigen morgen
 
Overmorgen:
Saskia Janssen
Martijn Kuipers
Wedstrijdverslag 15 april 2018 Heren 1
17-4-2018
Nieuwsafbeelding
Beste Scoopsupporters, aanhangers en volgers,
Na de overwinning van vorige week tegen Eindhoven (3-4) zat de sfeer er afgelopen week goed in. Het harde trainen was eindelijk beloond en de stijgende lijn was ingezet. Volgende horde was promotiekandidaat Rooi Heren 1. De wrange nasmaak van de nipt verloren heenwedstrijd kwam weer naar boven toen een ieder zich verzamelde zondag ochtend. Met 4 mini’s sterk werden de blikken op scherp gezet en was de taak duidelijk: stappen maken ten opzichte van vorige week.

Het inspelen was slap, het veld kurkdroog. Nadat er diverse maatregelen waren getroffen om het veld van een mooie waterlaag te voorzien, werden de koppen bij elkaar gestoken. Iedereen werd op scherp gezet en Scoop trok ten strijde. Het spelbeeld werd al snel duidelijk. Scoop zette Rooi vast, dat middels de laatste man gretig gebruikt maakte van hun afweergeschut. Lange, hoge ballen werden met een lach op het gezicht ontvangen van een uitstekend spelende Kjell Steps. Vanuit hem startte de opbouw, werd en lustig op los gecombineerd, maar de zwart/witte muur kon -vanwege het lage tempo - zelden worden doorboord. Rooi kwam er af en toe uit en speelde op de corner. Het was echter onze sluitpost Fabrice Jorissen die zich had voorgenomen om de 0 te gaan houden vandaag. Vakkundig werden de corners gepareerd. Op slag van rust leek het dan eindelijk te lukken. Het was Just Plouvier die via de achterlijn de cirkel binnenkwam, 3 verdedigers te kijk zette en afrondde in de verre hoek. Hoewel een strafcorner werd doorgefloten naar een doelpunt, bleek een van de scheidsrechters het toch anders gezien te hebben. De 1-0 op het scorebord werd teruggedraaid naar de brilstand.

In de rust was het motte duidelijk. De mannen uit Oedenrode kapot spelen, geduld houden en toeslaan wanneer de tijd er rijp voor is. De blauwhemden betraden het veld en schroefde er nog een tandje bij. Oedenrode werd beperkt tot achter de bal aanrennen en de zwart-witte muur begon scheuren te vertonen. Het was onze captain Just Plouvier die de eerste scheur in de muur opmerkte. Hij bediende met een splijtende pass Antoine SchalkenGriezmann, die het best tot zijn recht komt op één vierkante meter veld. Dit was de ruimte die hij nodig had om de keeper te foppen en de bal in het net te liften: 1-0. Daarna moest Oedenrode komen en werden de ruimtes voor Scoop groter. Wubbolts liet zijn machinekamer te werk gaan, passeerde verdedigers alsof ze aan de grond genageld stonden, maar moest uiteindelijk toch echt zelf voor de doelpunten productie gaan zorgen. De - wekelijks getrainde - omkeerdruk wierp zijn vruchten af. Philip Pammlerjabde de bal in de cirkel van een verdedigende stick af en via een jongeler voorstelling van Ton Kerkhoffs kwam de bal voor het stickie van onze "man of the match". Het waren Steven zijn Softbalskills van de middelbare school die ervoor zorgde dat hij de 2-0 kon binnen slaan. De 3-0 liet niet lang op zich wachten: A-speler Lars Aelfers werd op de 23-meter lijn aangespeeld, ging aan de wandel, speelde 2 verdedigers uit toen de 3e verdediger er genoeg van had. Met een tackle werd de bal vakkundig weggehaald bij Lars, echter eindigde de bal onder de verdediger waardoor deze onbespeelbaar was. De scheidsrechter zag maar één oplossing en dit was een strafbal. Just nam als aanvoerder de verantwoordelijkheid en kreeg alsnog zijn doelpunt: 3-0. Met nog 15 minuten op de klok werden de teugels iets losser en was het Oedenrode dat nog enkele keren gevaarlijk werd. Tot grote frustratie van het sleepkanon van Oedenrode werd iedere corner gepakt door onze sluippost. Ook Scoop werd nog een aantal keren gevaarlijk en noteerde nog een aantal corners en schoten op de paal. Na 70 minuten stond er dan ook uiteindelijk 3-0 op het scorebord.

De stijgende lijn werd doorgetrokken, de 0 werd gehouden en het publiek werd een degelijke pot voorgeschoteld. Komende week kunnen we met plezier toewerken naar de volgende confrontatie: Basko uit, een ploeg in vorm! 

Daarnaast willen wij de 4 toppers: Max, Thijs, Luc en Luuk bedanken voor hun aanstekelijk enthousiasme en energie! Mede dankzij jullie konden wij de 2e helft een tandje bijschakelen.